Tuinonderhoud

Elke tuin vergt onderhoud. Als u wilt blijven genieten van uw tuin, dan zult u onderhoud moeten (laten) uitvoeren.  Denk aan snoeien, bemesten en niet te vergeten onkruidvrij maken. U kunt het tuinonderhoud zelf doen maar u kunt dit ook laten doen door de vakbekwame medewerkers van Hoveniersbedrijf Hoekstra.

Tuin onderhoud mogelijkheden

Tuinonderhoud is noodzakelijk om uw tuin te behouden. Net als een auto heeft ook uw tuin regelmatig onderhoud nodig. Er zijn verschillende vormen van tuinonderhoud en onderhoudscontracten. U kunt periodiek tuinonderhoud laten uitvoeren maar wij onderhouden uw tuin ook op afroep. Voor uw eigen tuinplezier raden wij u aan om in ieder geval twee keer per jaar, in het voorjaar en najaar, uw tuin te laten onderhouden.

Uw tuin een voor- of najaar beurt geven

Om ervoor te zorgen dat de tuin in optimale conditie blijft, zal er gewied, gesnoeid en bemest moeten worden. Ook als u zelf graag tuiniert, kunnen er momenten zijn waar u tijd en deskundigheid te kort komt om het onderhoud zelf uit te voeren. In dat geval bieden wij een vakkundige oplossing. 

Wij kunnen dan uw tuin een voor- of najaar beurt geven, respectievelijk zomer- en winterklaar maken. Wat houdt dit in? Blad ruimen, tuin omspitten, snoeien, onkruid verwijderen, bemesten en groenafval afvoeren. Ook kunt u uw gazon laten behandelen, zoals verticuteren en bemesten zodat u een mooi gazon hebt in de zomer. Zo is altijd uw tuin in topconditie!

Specialistisch tuinonderhoud laten uitvoeren

Hoveniersbedrijf Hoekstra verricht ook specialistische vormen van tuinonderhoud. Denk aan het verwijderen van bomen, het snoeien van fruitbomen, een dikke stam uit de grond verwijderen, of ander tuinonderhoud werkzaamheden waar een gespecialiseerd hoveniersbedrijf voor nodig is. Vraag gerust naar de vele  mogelijkheden die wij te bieden hebben.

Onderhoudscontracten

Hoveniersbedrijf Hoekstra kan periodiek onderhoud aan uw tuin verrichten. Wij bieden professioneel tuinonderhoud aan waarbij wij periodiek uw tuin komen onderhouden. Hierbij moet u denken aan de tuin onkruidvrij houden, het gazon bemesten, onderhouden, maaien, beplanten, snoeien maar ook alles om mos / algen groei tegen gaan.

Een onderhoudscontract is geheel op maat gemaakt passend bij  uw wensen. Dit kan alleen in het voor en najaar zijn, tijdens vakantie of ziekte maar ook gedurende het  hele jaar waardoor u de zorg van uw tuin geheel uit handen geeft. Hierbij overleggen wij  regelmatig even met u over de gang van zaken.

tuinafscheiding

Tuinafscheidingen

tuinbestrating

Tuinbestrating

beregeningsystemen

Beregening

vlonders

Vlonders

gazon

Gazon

grondwerk

Grondwerk

verlichting

Verlichting

borders

Borderverhogingen

pergola

Pergola's

prielen

Prielen

speeltoestellen

Speeltoestellen

vijvers

Vijvers

tuinontwerp

Tuinontwerpen

boomverzorging

Boomverzorging

kunstgras

Kunstgras

damwanden

Damwanden

tuinbeplanting

Tuinbeplanting

bloembakken

Bloembakken